Politieschool en de A4D

 

 

Studenten leiden A4D Ugchelen in goede banen (  uit Apeldoornse Courant 25 mei 2010 )

UGCHELEN - De Avondvierdaagse van Ugchelen is gisterenavond onder goede weersomstandigheden van start gegaan. Bij het startpunt, voetbalvereniging Albatross, verzamelden zich ruim 2.700 deelnemers. Daaronder bijna 2.600 leerlingen van basisscholen. De 5 kilometer bleek van de vier afstanden de meest populaire. Hierop gingen rond de achthonderd wandelaars van start. Na een vorige jaar geslaagde proef werden studenten van de Politieacademie ingezet om op drukke punten, zoals hier bij de Cantharel, het verkeer in goede banen te leiden. ( foto: Kevin Hagens )

 

De Apeldoornse Wandel Federatie en Politieacademie Apeldoorn gaan een samenwerkingsverband aan.

 

Begeleiding avond 4 daagse Ugchelen ( 2009 )

Van 12 t/m 15 mei zijn studenten van twee groepen kwartiel 1 917 3B01 en de 917 4B01, actief geweest bij het begeleiden van genoemd evenement. Voor de studenten was het een unieke ervaring om te oefenen met verkeerregelen en te wennen aan het uniform. De studenten stonden onder leiding van de docenten: Stafan de Rooij, Wilbert Nijhof, Carolus van der Harm en Frank Rekveldt. De deelnemers, zo'n 3500 kinderen incl. begeleiders, een nieuw record, waren afkomstig van tientallen scholen uit Ugchelen en Apeldoorn. Zij liepen 2,5 - 5 - 7,5 of 10 kilometer per avond. De studenten kregen te maken met zingende en uitgelaten kinderen die met iedere agent op de foto wilden en zeker een "High five" wilden hebben van iedere diender die ze tegen kwamen. Er moesten in en om Ugchelen en drukke wegen worden overgestoken, zoals de Europaweg en Hoenderloseweg, maar dat verliep, mede door inzet van de studenten vlekkeloos. Per avond was een halve groep aan het werk, begeleid door twee docenten. De avondvierdaagse werd afgesloten met een regenachtige, muzikale en hele gezellige drukke laatste avond ( zo'n 4500 mensen op de been ) Gezien de reacties van studenten, publiek en organisatie is het begeleiden van een dergelijk evenement zeker voor herhaling vatbaar. ( dit is sinds 2 juli j.l. en feit geworden red. )

Bron: Politievakblad, geschreven door Frank Rekveldt 

 

Even tijd voor een foto ( A4D 2009 )

Mevrouw aan deze zijde van de Pijonnen (A4D 2009 )

Login

Nieuws

73e A4D Ugchelen 16 tot en met 19 mei

Op dit moment hebben alle scholen en groepen die zich hadden aangemeld, zich ingeschreven. de tussenstand tot nu toe is 2786 ingeschreven deelnemers. A.s. donderdag hebben de individuele wandelaars de gelegenheid zich in te schrijven voor de 73e A4D van Ugchelen (16 tot en met 19 mei) U kunt zich inschrijven bij v.v. Albatross van 19:00 tot 21:00 uur. Hopelijk tot ziens.

..........................................................................

2017-05-09

Lees meer

Is de 73e A4D van Ugchelen tevens de laatste ??

..........................................................................

2015-10-28

Lees meer