Over Ons

Beste wandel vrienden,

U bent nu op de site van de Apeldoornse Wandel Federatie, we proberen steeds met de tijd mee te gaan.

Dit jaar bestaat de AWF 76 jaar, in die 76 jaar hebben we al vele stormen door gemaakt op wandel gebied, het ging niet altijd van het leien dakje.

De afgelopen 15 jaar is er op wandel gebied veel veranderd, de wandelsport is meer een individuele sport geworden, groepen zie je bijna niet meer, en wandelen in competitieverband bestaat volgens mij niet meer, als dit niet zo is dan hoor ik dat graag van de lezers.

Apeldoorn is altijd een wandel bolwerk geweest en is dat eigenlijk nog steeds zo, Apeldoorn telde in het verleden vele verenigingen, een aantal bestaat helaas niet meer, maar Apeldoorn telt nog steeds een aantal wandelverenigingen, die door het jaar heen nog een aantal wandeltochten organiseren.

Ook bij deze verenigingen wordt het toch steeds moeilijker om wandeltochten te organiseren, dit komt doordat het steeds moeilijker wordt om aan nieuwe vrijwilligers te komen, de bestaande verenigingen zijn ook onderhevig aan vergrijzing. Het gaat met name om parcoursbouwers, de AWF en de aangesloten verenigingen zijn dus naarstig op zoek naar een aantal mensen die kunnen en willen helpen bij het uitzetten en bepijlen van wandelroutes. Mocht u nieuwsgierig zijn geworden neemt u dan contact op met een bestuurslid van de AWF.

Bij de AWF zijn 3 verenigingen aangesloten te weten: E.A.W.C. Wandellust, A.w.v. de Trekvogels en A.w.v. Zuiderkwartier. de eerst 2 genoemde verenigingen organiseren elks een 2tal wandeltochten per jaar.

De wandeltochten die onder auspiciën van de AWF worden georganiseerd zijn: Voorjaarswandelingen, Winterwandelingen, St. Nicolaaswandelingen, De Watervaltocht in Loenen en niet te vergeten het grootste evenement de Ugchelse Avondvierdaagse, laatst genoemde mag zich nog steeds verheugen op een groeiende deelnemers aantal.

Mochten wij u nieuwsgierig hebben gemaakt, kijkt u dan eens rustig onze nieuwe website door, hier vindt u alle gegevens die betrekking hebben op de wandel evenementen in het mooie Apeldoorn en omgeving.

Indien u informatie wilt hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen wij staan u graag te woord, wij hopen u te mogen begroeten op één van onze mooie wandeltochten.

Namens mijn bestuursleden en de aangesloten verenigingen wens ik u vele mooie wandel kilometers toe waar u ook loopt.

 

Met vriendelijke groeten,
Gert Donk
Voorzitter

Login

Nieuws

73e A4D Ugchelen 16 tot en met 19 mei

Op dit moment hebben alle scholen en groepen die zich hadden aangemeld, zich ingeschreven. de tussenstand tot nu toe is 2786 ingeschreven deelnemers. A.s. donderdag hebben de individuele wandelaars de gelegenheid zich in te schrijven voor de 73e A4D van Ugchelen (16 tot en met 19 mei) U kunt zich inschrijven bij v.v. Albatross van 19:00 tot 21:00 uur. Hopelijk tot ziens.

..........................................................................

2017-05-09

Lees meer

Is de 73e A4D van Ugchelen tevens de laatste ??

..........................................................................

2015-10-28

Lees meer